• alt="Bilde1"/>

  Kunst skaper spennende interiører!

 • alt="Bilde2"/>

  Grafikk gir rommet et moderne uttrykk.

 • alt="Bilde3"/>

  Kunstfotografier - Spenstige blikkfang!

 • alt="Bilde4"/>

  Begrensede opplag, signert og nummerert.

 • alt="Bilde5"/>

  Bestilles på mail - Sendes med Posten.


Om kunstneren

(Foto: Ann-Karín Bjørsvik, 2017)
Ann-Karín Bjørsvik (f. 1969). Norsk. 
Bosatt i Mo i Rana på Helgeland i Nordland.

Utdannelse: 7 års studier etter allmennfagl.

Jeg har byggteknisk tegning, perspektivtegning, projeksjonstegning, konstruksjonstegning og lignende illustrasjoner (frihåndsskisser/tegnebord/ DAK/Autocad) som en del av min byggtekniske utdannelse. Har senere studert og arbeidet med markedskommunikasjon og profilering, grafisk design, layout og digitale medier i en årrekke, men er selvlært fotograf og billedkunstner.

Startet med blyanttegninger, akrylmaling på lerret og akvarellmaling, ble etterhvert interessert i foto og digital grafikk som kunstform, d.v.s. skisser, tegninger og illustrasjoner kombinert med det digitale fotografiets unike muligheter. Har jobbet grafisk-digitalt siden 1996, og med egen digital bildekunst siden 2009. 

Foreningen Norske Grafikere anerkjenner digital grafikk som originale verk på lik linje med annen grafikk fremstilt med eldre trykkteknikker som f. eks. litografier, serigrafi o.s.v.
       

(Blyantskisse av hjort)
Det som kan synes å være slutten, kan faktisk være en ny begynnelse, heldigvis.

Livet mitt tok en ny vending da jeg ble alvorlig syk. Jeg overlevde, men fikk etterpå varige fysiske utfordringer i hverdagen, bl. a. migrene, fibromyalgi og fatigue. Noen dager klarer jeg ingenting, mens jeg andre dager heldigvis klarer mer, og kan fungere helt fint i flere timer. Men fordi dagsformen min er så uforutsigbar tvang sykdommen meg til å slutte i min faste jobb, og tekster, foto, skisser og malepensler ble etterhvert min nye måte å få utløp for kreativiteten på. 

Ettersom jeg har tegnet og malt i fritiden siden jeg var liten, har jobbet med grafisk design og layout i en årrekke og hele mitt voksne liv også har hatt foto som hobby, var det vel egentlig ikke så unaturlig at veien videre for meg ble kunsten.

Jeg hadde vel aldri trodd det skulle bli så mange bilder, bildene var jo først ment bare som en hobbysyssel for meg fordi jeg på grunn av helsen måtte holde meg så mye i ro hjemme, men lageret vokste sakte men sikkert, og med årene kom også ideen om å jobbe med egen kunst, -som kunstner med mitt eget foretak.

I årenes løp er det kun mine nærmeste som har fått se bildene mine, men f.o.m. høsten 2014 vil de bli å finne her i nettgalleriet, ja kanskje også på en del utstillinger fremover. Jeg håper bildene vil bli tatt godt imot.


Nye inntrykk, nye uttrykk.   

(Tittel: "Vendepunktet II")
For meg handler kunsten om å se ting med nye øyne. Ikke å gjenskape det jeg ved første øyekast ser, men studere form, struktur, bevegelse, lyset, skygger, tekstur, temperatur, stemning og følelser, og med utgangspunkt i det jeg ser skape noe helt nytt.

Jeg henter gjerne motiver og inspirasjon fra kulturlivet, menneskeskikkelser og positurer, -gjerne motiver som utstråler energi, mystikk, særegenhet og livskraft: Teater- og ballettforestillinger, mennesker i bevegelse, musikere, ansikter.

Kunst kan også reflektere livets mørkere sider, som dyp fortvilelse, livskrise, vonde opplevelser, oppgitthet, smerte, redsel, utmattelse, sinne, tap, sorg, -ja slike følelser som for så mange kan være vanskelige å sette ord på. De aller fleste vil oppleve forskjellige livskriser - vendepunkter - i løpet av livet, noen vil kanskje derfor kjenne igjen følelsene i de forskjellige bildene, og forhåpentligvis finne en slags forståelse og styrke, i de dunklere bildene mine.

Også de små enkle gleder i hverdagen, motiver funnet i eget hus og hage, trær, himmel, fugler, fjell, flommende dagslys og glitrende hav, kan være øyeblikk verdt å fange. Jeg har alltid vært fascinert av geometriske former og arkitektur, -også dette gjenspeiles i mange av bildene mine.


Nye digitalt teknikker og arbeidsverktøy har som ellers i samfunnet, inntatt også kunstverdenen. 

Digital grafikk er nåtiden, og uten tvil også fremtiden, teknikken får med den nye generasjonen kunstnere en stadig større rolle innen kunsten, men hva er egentlig digital grafikk?(Jobber også med tradisjonelle teknikker, -her maling på linlerret)
Jeg tegner og maler fremdeles hyppig på papir og lerret, men de digitale verktøyene har åpnet en hel ny verden av muligheter for å kombinere de nye og gamle teknikkene. 


(Digital penn, blyant, kniv, pensel)
I tillegg til mine mer vanlige - tradisjonelle - blyanter, tegnepenner og skisseblokker, akrylmaling, lerret og malepensler, er mine digitale arbeidsverktøy et Canon speilreflekskamera med diverse objektiver, Adobe Creative Suite og Wacom digitale tegnebord med diverse digitale tegnepenner.  
Digitale arbeidsverktøy byr, kort fortalt, på helt nye og grensesprengende muligheter for kunstnerisk utfoldelse!


Noen ganger fremstilles et bilde ved at jeg tegner og/eller maler abstrakte og figurative elementer på lerret eller som blyantskisse på papir, for deretter å fotografere alle de ulike grafiske elementene som jeg har tegnet/malt, eller også kan det være trearbeider, med et speilreflekskamera, med tanke på videre digital bearbeidelse. Andre ganger starter jeg med tomt hvitt digitalt ark på skjermen. Prosessen er da som når man maler eller tegner på et vanlig papirark, bare at det gjøres med en digital penn, blyanter eller digitale malepensler. 


Ett bilde består som oftest av 30-40 lag før det er ferdig, av og til færre, andre ganger mange flere. Hvert av lagene kan så i tillegg bearbeides digitalt, -form, farger, skygger, lys, tekstur og retning m.m. kan justeres, mer strek kan tilføres, deler av både strek og lag kan også fjernes. Å lage ett digitalt kunstverk kan ta 6-8 timer noen ganger, mens hvert av de mest avanserte digitale maleriene mine har tatt meg 60-80 arbeidstimer å lage, det varierer veldig hvor mye tid det tar å lage et bilde, tidsforbruket avhenger av hvor detaljrikt jeg ønsker at det ferdige kunstverket skal være. 

Det tar imidlertid enda mer tid fra et bilde påbegynnes til det er å regne som ferdigstilt, det er fordi både jeg og bildet skal igjennom en modningsprosess før bildet kan betraktes som ferdigstilt. Jeg jobber med bildet til jeg er fornøyd, så legger jeg det bort noen dager/uker og ser det så med "nye øyne" når jeg henter det frem igjen. Et bilde er gjerne i arbeid et års tid før jeg anser det som ferdigstilt, det har da i løpet av arbeidsprosessen fått det uttrykket jeg var ute etter, og kunstverket er endelig klart til å presenteres i galleriet/nettgalleriet. Jeg synes denne "modningsprosessen" er svært viktig for det endelige resultatet, og bruker nå konsekvent denne arbeidsmetoden med samtlige av bildene mine. 


Noen ganger følger jeg en detaljert idéskisse mens jeg jobber, mens andre ganger kan bildet ta en helt ny vending midt i prosessen fordi nye idéer og mer spennende visuelle uttrykk dukker opp underveis. Akkurat dette hører naturlig med til den kreative prosessen uansett om jeg jobber digitalt eller med malepensel på linlerret, men arbeidsmetoden - teknikken - jeg bruker når jeg lager de digitale bildene er i prinsippet den samme for all digitalgrafikk.


(Grafikk, til tørk på arbeidsbenken i atelieret.
Digital grafikk har ingen begrensninger mht kreativ fortolkning av motiver, utforming, valg av medium, farger, formater eller varighet sammenlignet med mer tradisjonelle teknikker. Tvert imot kan bildene ved hjelp av de nye digitale grafiske mulighetene lages langt mer komplekse, visjonære og detaljrike enn hva de eldre grafiske teknikkene gir muligheten for, og dette er årsaken til at stadig flere kunstnere de senere år har tatt i bruk digitale arbeidsverktøy i den kreative prosessen. I tillegg overgår kvaliteten, stabiliteten og varigheten (på bl. a. farger, kontraster og dybdevirkninger) på digitalgrafikk de aller fleste grafiske verk produsert med eldre teknikker. Summen av dette gjør at digital grafikk har fått stadig større plass hos galleriene både i Norge og i utlandet siste tiår.

Digital grafikk, digital graphic art, forkortes ofte D.G.A. Original digital grafikk er alltid basert på en digital original bildefil som ifølge Foreningen Norske grafikere er å regne som verkets opphav på lik linje med et grafisk blad som brukes til f. eks. litografier, og må derfor ikke forveksles med reproduksjoner/kopier av malerier, tegninger o.l., og heller ikke forveksles med masseproduserte plakater. 


(Grafikk i begrensede opplag, signert og nummerert)

Alle kunstverk du finner her i Galleri Bjørsvik er originaler, kunstverk produsert i begrensede opplag, signert og nummerert, kunstverk som også imøtekommer foreningen Norske Grafikere sine etiske retningslinjer for originalgrafikk, krav til bruk av materialer av god kvalitet, stabilitet og varighet, samt foreningens etiske retningslinjer for signering og identifikasjon.

Du kan lese mer om materialkvalitet, begrenset opplag m.m. her: Om leveransen.

Alle bildene i nettgalleriet kan du se her: 
Galleri.
 

K u n s t v e r k / d e s i g n / b i l d e r / t e k s t e r :

Copyright © 2014 - 2018 Eier/webansvarlig/kunstner Ann K. Bjørsvik (galleribjorsvik.com)
Ingen bilder, malerier, tegninger, grafikk/digitalgrafikk (D.G.A.) eller fotografier fra denne nettsiden kan kopieres, lastes ned, reproduseres, overføres, manipuleres eller på noen som helst annen måte utnyttes uten at en skriftlig tillatelse fra kunstneren, Ann K. Bjørsvik, foreligger.

Følg galleri Bjørsvik på Facebook:


A r t / d e s i g n / p h o t o s / t e x t s :

Copyright © 2014 - 2018 Founder/webmaster/artist Ann K. Bjørsvik (galleribjorsvik.com).
All rights reserved.
All images, paintings, drawings, limited edition prints, digital graphic artwork (D.G.A.) and photographs are exclusive property and may not be copied, downloaded, reproduced, transmitted, manipulated or used in any way without written permission of the artist, Ann K. Bjørsvik.