Leveranse - Grafikk og kunstfotografier


MALERIER

Du finner en egen informasjonsside om maleriene her:
Leveranse - Malerier på lerret


AKVARELLER OG TEGNINGER

Du finner en egen informasjonsside om akvareller og tegninger her:
Leveranse - Akvareller og tegninger på papir


INTERNATIONAL ART INVESTOR / CUSTOMER?

To ship art internationally is complicated but not impossible, please e-mail your request to: annbjorsvik@live.no for further information. (There are different types of shipments and Customs regulations depending on dimensions, weight, country etc.). Terms of delivery: Advance Payment before shipping. Minimum age to purchase artwork from Galleri Bjørsvik is 18.

________________


LEVERANSE - GRAFIKK

Grafikk som selges i Galleri Bjørsvik er originale grafiske verk: Kunstverk tegnet/malt med digitale tegne/maleverktøy på digital tegneflate/tegnebord, noen verk kan også ha fotografiske elementer, benevnelsen på digital grafiske verk er DGA (Digitalt grafisk arbeid/ Digitalgrafisk kunstverk/ Digital Graphic Artwork), og slik kunst er klassifisert som *Originalgrafikk.

*Originalgrafikk av typen DGA (Digitalt grafisk kunstverk/ Digital Graphic Artwork) er i henhold til bransjeforeningen Norske Grafikere sine etiske retningslinjer for grafiske originale kunstverk likestilt med annen *originalgrafikk fremstilt med eldre trykkteknikker, som f. eks. litografi.

Ann-Karín Bjørsvik følger foreningen Norske Grafikere sine etiske retningslinjer. for *originalgrafikk.


DGA, -en digital matrise/matrix for produksjon av grafiske blad i det 21. århundre

DGA (Digitalt Grafisk Arbeid/ Digitalt grafisk kunstverk/ Digital Graphic Artwork) er, enkelt forklart, kunst skapt med digitale arbeidsverktøy: digitale malepensler, digitale blyanter, digitale malekniver, digitale ripeverktøy o.s.v. Kunstneren kan frihåndstegne digitalt, på en glassplate (digitalt tegnebrett) i stedet for på et ark, et lerret, en litografi/kalkstein, metallplate, treplate eller på andre lignende gamle medier som har eksistert i århundrer. DGA er ikke et annet ord for "noe datagenerert app-greier" eller "et foto noen har endret fargene på" eller "kopi av et kunstverk som ble solgt i fjor", slik noen kunnskapsløse mennesker sier rett og slett fordi de ikke har forstått hva DGA er. Ann-Karin Bjørsvik forklarer det selv slik:

"Microsoft Word vil gi deg muligheten til å skrive bokstaver digitalt, forme ord, formulere setninger. Det gjør at du kan skrive noe, men klarer du ikke å skrive et manus med en penn i en kladdebok med linjeark så gjør heller ikke Word deg til en krimforfatter som skriver bøker og filmmanus? Kan du ikke tegne et ansikt på et vanlig tegneark med en blyant så kan du heller ikke tegne et ansikt med en digital blyant på et digitalt ark.

Word er et digitalt tekstbehandlingsprogram de fleste kjenner, programmet gir deg muligheten til å skrive en bok digitalt, basert på tanker og ideer du har og ønsker formidle. Et digitalt tegneprogram gir deg muligheten til å tegne og male digitalt, tegne et bilde, også dette basert på tanker og ideer du har og ønsker å formidle».


Grafikk er - og skal være også i fremtiden - et selvstendig kunstnerisk medium. Det er kun når kunstneren arbeider direkte med mediet og skaper et nytt motiv og et nytt kunstuttrykk, at et høykvalitets grafisk trykk klassifiseres som et grafisk kunstverk, originalgrafikk/kunstgrafikk. Kvalitetssikringen av alle typer grafiske kunsttrykkmetoder, herunder også DGA, er nøye regulert av bransjeforeningen Norske Grafikere sine etiske retningslinjer for *originalgrafikk.

Digitalt grafisk kunstverk (DGA) må med andre ord heller ikke forveksles med kopi/ trykk/ kopitrykk/ avfotografering/ print/ plakat/ giclée/ reproduksjon av et kunstverk (tegning/akvarell/maleri) skapt på ark/lerret med tradisjonelle tegne/maleverktøy. Kopier av unike kunstverk er - helt uavhengig av kvaliteten på kopi/trykk - ikke klassifisert som *originalgrafikk, og er heller ikke lovlig å omsette som kunst. Slike er plakater ifølge lovverket, ikke kunst, og skal derfor heller ikke signeres ifølge Foreningen Norske Grafikere sine etiske retningslinjer for originalgrafikk. DGA er et kunstverk som er skapt digitalt, ikke bare trykt digitalt.


Hva er kunstgrafikk? Det finnes ingen gråsoner fordi Norges lover fjerner enhver tvil

Skatteloven i Norge understreker denne forskjellen: Originalgrafikk er kunst og er derfor fritatt mva/moms, mens reproduksjoner er mva/momspliktige. Tenker du kjøpe grafikk av andre kunstnere/gallerier så vær for all del klar over at dette svindles det mye med i Norge: Det er ikke sikkert et innrammet bilde (uansett pris på det innrammede trykket) utstilt i et galleri i Norge etter loven er kunst selv om det har Kunstavgift, fordi det hender at det selges trykk/print/kopier/reproduksjoner som kunst, med 5% Kunstavgift, selv om slike trykk i følge Norsk lovverk skal ha 25% moms/mva og ikke Kunstavgift. Finnes det en unik original som er malt eller tegnet på et ark eller et lerret med tradisjonelle blyanter og malepensler, og det i tillegg finnes et grafisk trykk med samme motiv, så er det trykket garantert en kopi/reproduksjon og ikke kunst enten det finnes bare ett, eller flere, trykk av bildemotivet. Slike trykk/print/kopier/reproduksjoner er på ingen måte ulovlige å selge, men de er ulovlige å selge som kunst, og de skal ifølge norsk lov ha moms/mva, ikke Kunstavgift. Det finnes ingen gråsoner. De som selger reproduksjoner vil ikke like det jeg poengterer her ovenfor, men fakta er at Norges lover gjelder, og må selvsagt gjelde, også for kunstnere og gallerier.

Galleri Bjørsvik følger Norges lover.


DGA er likestilt eldre trykkteknikker, som f. eks. litografi

Et DGA anses som en digital trykkplate/matriks/matrix, et DGA er et grafisk blads (kunstverkets) opprinnelse, -et digitalt kunstverk lagret digitalt på f. eks. en PC, skapt med digitale kreative arbeidsverktøy og som fysisk ikke eksisterer før de grafiske bladene produseres, på lik linje med annen orginalgrafikk/kunstgrafikk.

Et DGA som er klargjort for prøvetrykk er for et digitalgrafisk kunstverk det samme som en litografistein klargjort for prøvetrykk er for et litografi. (Jf. Foreningen Norske Grafikere sine etiske retningslinjer for originalgrafikk). Det å klargjøre en litostein for trykk kan ta f. eks. 20-50 arbeidstimer og etterpå bruker kunstneren masse tid til prøvetrykking og finjusteringer før opplaget kan trykkes, og trykkingen tar også utallige dager. Det samme gjelder et DGA: Det å klargjøre et DGA for trykk kan ta f. eks. 20-50 arbeidstimer, og etterpå bruker kunstneren masse tid til prøvetrykking og finjusteringer før opplaget kan trykkes, og trykkingen tar også utallige dager.

Foreningen Norske Grafikere likestiller derfor digitalgrafiske arbeider (DGA), som er bygd opp på denne måten med digitale tegne/ male/ kreative verktøy på digital tegneflate og produsert på bomullspapir av høyeste kvalitet med lysekte pigmentfarger i ett fastsatt format og i begrenset opplag som er signert og nummerert, som originale verk, på lik linje med annen original grafikk som er fremstilt med eldre trykkteknikker, som f. eks. litografier, serigrafi, tresnitt o.s.v.

Ann K. Bjørsvik følger Norske Grafikere sine etiske retningslinjer for originalgrafikk, krav til bruk av materialer av god kvalitet, stabilitet og varighet, samt foreningens etiske retningslinjer for signering og identifikasjon.


Verifisering og validering av grafiske blad - grafikk

Hvert grafisk blad blir produsert kun i én størrelse og i ett begrenset opplag. Du finner informasjon om opplagets størrelse under hvert enkelt grafiske verk her i nettgalleriet. Hvert grafiske blad i opplaget blir signert av kunstneren og nummerert, det merkes også med grafisk teknikk, D.G.A. (Digital graphic artwork). Hvert grafiske blad merkes også med T.p.l'a, som er den internasjonale benevnelsen på at kunstverket er trykket av kunstneren selv, jobben settes ikke bort, dette for at kunstneren skal ha full kontroll på at det ferdige resultatet, opplaget, og hun med sikkerhet skal vite at det grafikkpapiret og de pigmentfarger som benyttes til kunstverket holder et høyest mulig kvalitetsnivå.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bildekvalitet - grafikk

Ann K. Bjørsvik bruker Hahnemühle Photo Rag®, -et matt grafikkpapir laget av 100% bomull, til all grafikk. Dette er et høykvalitets syrefritt bomullspapir som ikke gulner over tid, og kunstneren bruker kun lysekte pigmentfarger (Epson UltraChrome K3™) for å sikre at sterke flotte farger og kontraster i bildene skal holde seg like flotte i generasjoner.


Størrelse og pris - grafikk

Du finner informasjon om bildestørrelser, pris m.m. under hvert enkelt kunstverk i nettgalleriet.
Det er ikke mva (moms) på kunst, men 5% Kunstavgift i stedet for. Kunstavgift kommer i tillegg til bildeprisen (med eller uten ramme) hvis prisen på kunstverket du kjøper er kr. 2000,- eller mer (jf. Kunstavgiftsloven).


Bestille ferdig innrammet grafikk?

For å kunne tilby rimelig frakt (fraktpris på grafikk uten ramme er pr. 01.01.2022 kr. 129,-) selges all grafikk i nettgalleriet uinnrammet.

Men du kan også bestille grafikk ferdig innrammet: Kostnaden tilknyttet fraktemballasje (kunstfraktkasse) for en kunstforsendelse når grafikk sendes ferdig innrammet (glass) vil tilsvare en maleriforsendelse i liten størrelse, fordi en slik kunstforsendelse må støtsikres på en helt annen måte ettersom det er glass, og leveres av Posten Bring eller annet godsfrakt/transportselskap.

Ønsker du å kjøpe grafikk ferdig innrammet kan du sende en mail til: annbjorsvik@live.no og få et konkret pristilbud.

Skal ferdig innrammet grafikk hentes, eller Galleri Bjørsvik skal levere det (tilbys i Mo i Rana/omegn), pakker galleriet det ferdig innrammede bildet i "lett" emballasje, ikke i kunstfraktkasse, dette medfører dermed ingen ekstra frakt- eller emballasjekostnad.

Å få innrammingsjobben gjort av Galleri Bjørsvik og kjøpe grafikk ferdig innrammet i til eksempel en enkel stilren sort ramme, koster kr. 700,- - 2500,-, avhengig av kunstverkets størrelse/format, rammevalg m.m.


Kjøpsbetingelser og frakt av grafikk

For å kjøpe kunst her i nettgalleriet må du være fylt 18 år.

Forhåndsbetaling (Bestilt kunstverk må betales før det sendes/hentes/leveres).


Hente grafikk i galleriet

Hentetidspunkt i atelieret/galleriet i Mo i Rana kan avtales dersom du bor/er i nærheten og foretrekker å hente kunstverket selv, både uinnrammet og ferdig innrammet grafikk kan hentes.

Skal uinnrammet grafikk hentes av kjøper, pakker galleriet kunstverket som om det skal sendes, dette for at du skal kunne frakte det trygt hjem, men dette medfører ingen ekstra kostnad.

(Galleri Bjørsvik kan også levere kunst på døren hjemme hos kunder som bor i Mo i Rana/omegn kostnadsfritt).


Sende uinnrammet grafikk i Norge

Fraktpris på grafikk uten ramme er kr. 129,- (Prisen for å sende uinnrammet grafikk pr. 01.01.2022).
Galleri Bjørsvik benytter Posten til frakt av disse, og kunst kan sendes til deg uansett hvor i landet du bor. Kunstforsendelsen er både forsikret og sporbar, det ordner Galleri Bjørsvik før kunstverket forlater galleriet.


Bestilling av uinnrammet grafikk

1) Fyll ut Bestillingsskjemaet og klikk på "Send"-knappen, da blir skjemaet automatisk sendt til mailadressen annbjorsvik@live.no
 
2) I løpet av få dager mottar du en ordrebekreftelse, en faktura og et kontonummer for forhåndsbetaling av kunstverket du har bestilt. Du kan alternativt betale med Vipps. (Også Vipps-nummeret finner du i mailen du mottar).
 
3) 1-3 dager etter registrert innbetaling er kunstverket emballert og klart til å sendes.
(NB! Dersom du bor/er i Mo i Rana, der kunstneren har atelieret/galleriet sitt, så kan du alternativt velge å hente kunstverket i galleriet eller få det levert hjemme kostnadsfritt i Mo i Rana/omegn. Kryss av for ønsket leveringsmåte i bestillingsskjemaet).
 
4) Porto etter Postens fraktsatser kommer i tillegg til prisen på kunstverk som skal sendes. Pris på frakt av uinnrammet kunst (ikke knuselig) er pr. januar 2022 kr. 129,-. Kunstverket sendes/leveres til din adresse straks innbetalingen din er registrert. Alternativt kan du hente kunstverket i galleriet i Mo i Rana.
 
Kunst som sendes: Forsendelsen vil være forsikret gjennom fraktselskapet, og sporbar, så du får et sporingsnummer tilsendt i en bekreftelsesmail fra Galleri Bjørsvik straks kunstverket er sendt, med informasjon om sporings- og kollinummer på kunstforsendelsen, slik at du kan følge kunstforsendelsens transportreise på Postens nettside hvis ønskelig.

Både eventuell fraktpris og eventuell Kunstavgift vil bli spesifisert på faktura.

NB! Dersom du foretrekker det så kan du alternativt sende en melding på e-mail til: annbjorsvik@live.no for å bestille, med de samme opplysningene som i bestillingsskjemaet: Ditt navn, gateadresse og postnummer, samt navn/tittel på kunstverket /kunstverkene du ønsker å bestille, og eventuelt andre opplysninger.


________________


LEVERANSE - FOTO - KUNSTFOTOGRAFIER

På grunn av Hahnemühle Photo Rag® sin utmerkede og anerkjente papirkvalitet har kunstneren valgt å benytte dette bomullspapiret også til kunstfotografiene sine.
 
Kunstfotografi selges som standard uinnrammet her i nettgalleriet for å kunne tilby kundene rimelig frakt. 

Hvert kunstfotografi finnes kun i et begrenset opplag på 30 eksemplarer. Hvert bilde er signert og nummerert.

Fraktpris, informasjon om kjøpsbetingelser m.m. som gjelder kunstkategori Kunstfotografier er den samme som for kunstkategorien Grafikk. All info om frakt m.m. beskrevet nedenfor grønn stiplet linje - - - - - på denne informasjonssiden gjelder også for kunstfotografier.

Kunstfotograf-forbundene stiller en rekke krav som må imøtekommes for at et fotografi ifølge regelverket skal kunne valideres og klassifiseres som kunst. Ann K. Bjørsvik følger kunstfotograf-forbundenes etiske retningslinjer for Kunstfotografi.


________________


SPESIALBESTILLINGER / ANNET

Ved offentlige innkjøp og/eller kjøp av kunstverk i større formater og/eller antall:

Ta kontakt på e-mail annbjorsvik@live.no for et pristilbud.
Spesialordrer må ordrebekreftes og forhåndsbetales før de settes i produksjon. 
Bekreftede/forhåndsbetalte spesialordrer kan ikke kanselleres eller returneres. 
Leveringstid på spesialordrer avhenger av volum/kompleksitet, men vil normalt være 3-4 uker.


________________


ANGRERETT

Generell angrerett for privatpersoner ved kjøp på internett gjelder også for kunst, du kan lese mer om det: HER.


________________


FORBEHOLD

Galleri Bjørsvik (Ann K. Bjørsvik) tar forbehold om eventuelle feil på denne nettsiden, samt kunstnerens Facebook/Instagram-side.

F. eks. eventuelle tekniske feil som skyldes forhold som er utenfor webansvarlig sin kontroll. Tar også forbehold om eventuelle prisfeil. Skulle så skje vil kunden bli kontaktet pr. e-mail aller først og korrekt informasjon vil bli gitt, før kunstverket eventuelt sendes etter ny e-mailavtale med kunden. Tar forbehold om solgte verk, men bestilte kunstverk fjernes normalt fra nettgalleriet straks de er solgt. Tar videre forbehold om eventuell forsinkelse forårsaket av fraktleverandør.
Velkommen til en titt i galleriet!
Velkommen til en titt i galleriet!


(Informasjonen sist oppdatert  20.10.2022)
 • alt="Bilde1"/>

  Galleriet selger kunst av den norske kunstneren Ann K. Bjørsvik og

 • alt="Bilde2"/>

  Galleri Bjørsvik tilbyr utelukkende ekte - originale - kunstverk:

 • alt="Bilde3"/>

  Blant annet unike håndmalte lerretsmalerier, tegninger, akvareller og

 • alt="Bilde4"/>

  original grafikk, samt kunstfotografier i begrensede opplag.

 • alt="Bilde5"/>

  Kunst sendes/leveres ukentlig, hele året, til kunder i hele Norge.

 

Home


Home


Home


K u n s t v e r k / d e s i g n / b i l d e r / t e k s t e r :

Copyright © 2014 - 2022 Eier/webansvarlig/kunstner Ann K. Bjørsvik (galleribjorsvik.com)
Ingen bilder, malerier, tegninger, grafikk/digitalgrafikk (D.G.A.) eller fotografier fra denne nettsiden kan kopieres, lastes ned, reproduseres, overføres, manipuleres eller på noen som helst annen måte utnyttes uten at en skriftlig tillatelse fra kunstneren, Ann K. Bjørsvik, foreligger.

Home


Home


Home


Home


Home


Home


Home


A r t / d e s i g n / p h o t o s / t e x t s :

Copyright © 2014 - 2022 Founder/webmaster/artist Ann K. Bjørsvik (galleribjorsvik.com).
All rights reserved.
All images, paintings, drawings, limited edition prints, digital graphic artwork (D.G.A.) and photographs are exclusive property and may not be copied, downloaded, reproduced, transmitted, manipulated or used in any way without written permission of the artist, Ann K. Bjørsvik.