Hvor finner jeg ramme og passepartout?

Profesjonell innramming av kunst hos rammeverksted

Det finnes rammeverksteder som sørger for profesjonell innramming av kunst, gjerne er det flere rammeverksteder i hver by. Det koster der kr. 1100,- - 1500,- inkl. mva (2019) å få rammet inn de største bildene (A3+) i rammestørrelse 50 x 70 cm, -avhengig av om du ønsker vanlig glass eller spesialglass (antirefleks f. eks.) i bilderammen. Prisene er da inkludert alt som trengs til innramming. Det du gjør da er ganske enkelt å ta kunstverket med til et slikt rammeverksted, der tilpasser de passepartout og ramme slik at alt dette passer perfekt til bildet ditt. Slike rammeverksteder kan innramming, og de bruker alltid syre- og ligninfritt passepartout m.m., så da trenger du ikke tenke på det. Be alltid rammeverkstedet om å få en pris på innrammingen på forhånd, slik at du slipper overraskelser når du senere uti uken skal hente det ferdig innrammede kunstverket hos rammeverkstedet.

Velger du å få kunstverket innrammet hos et rammeverksted så holder det at du peker ut hvilken ramme (listprofil) du vil ha, og oppgir rammestørrelsen du ønsker (og eventuelt at du også ønsker antirefleksglass) og du velger farge på passepartout, deretter leverer du kunstverket og rammeverkstedet beregnet gunstigste lysåpning på passepartoutet slik at det passer perfekt til kunstverkets størrelse. 

Ramme inn selv

A
lternativt kan man jo selvsagt ramme inn kunsten selv. 
Du kan se hvordan det gjøres her: Innrammingstips.
Foretrekker du å ramme inn selv så finner du anbefalte mål på ramme og passepartout til de forskjellige bildestørrelsene som selges hos Galleri Bjørsvik (gjelder akvareller, grafikk, tegninger og kunstfotografier på papir). her:

__________________________________________

B i l d e r a m m e r   t i l   A 4 - b i l d e r 

Anbefale rammestørrelse: 30 x 40 cm. 
Passepartout: Ytre mål = rammestørrelse = 30 x 40 cm. Innvendig mål (lysåpning): 19 x 29 cm. (Dette er en standard passepartoutstørrelse). De fleste standardformater som selges i større varehus/møbel/interiørbutikker har sentrert hull slik at passepartoutet vil passe både til stående og liggende bildeformater.

Skal du kjøpe ramme som det følger et passepartout med, i et varehus/møbel/interiørbutikk, så sjekk at det er merket med "Syre- og ligninfritt!" på emballasjen. (Bytt ut passepartoutet som følger med rammen i et nytt som du vet er syre- og ligninfritt, hvis du er i tvil). 

__________________________________________

B i l d e r a m m e r   t i l   A 3 - b i l d e r

Anbefale rammestørrelse: 40 x 50 cm. 
Passepartout: Ytre mål = rammestørrelse = 40 x 50 cm. Innvendig mål (lysåpning): 29 x 39 cm. (Dette er en standard passepartoutstørrelse). De fleste standardformater som selges i større varehus/møbel/interiørbutikker har sentrert hull slik at passepartoutet vil passe både til stående og liggende bildeformater.

Skal du kjøpe ramme som det følger et passepartout med, i et varehus/møbel/interiørbutikk, så sjekk at det er merket med "Syre- og ligninfritt!" på emballasjen. (Bytt ut passepartoutet som følger med rammen i et nytt som du vet er syre- og ligninfritt, hvis du er i tvil). 

__________________________________________

B i l d e r a m m e r   t i l   A 3 + (pluss) 

Anbefale rammestørrelse: 50 x 70 cm. 
Passepartout: Ytre mål = rammestørrelse = 50 x 70 cm. Innvendig mål (lysåpning): 31 x 46 cm. (Bestiller du hullet sentrert, så passer dette både stående og liggende bildeformater). 
Dette passepartoutet (tilpasset bildeformatet A3+) er ikke en standard passepartoutstørrelse, det kan derfor være vanskelig/umulig å finne i vanlige varehus/møbel/interiørbutikker, som ofte har et begrenset utvalg, så jeg anbefaler deg å bestille denne passepartoutstørrelsen fra et lokalt rammeverksted. Et passepartout i denne størrelsen fra et rammeverksted vil koste ca. kr. 120,- inkl. mva. 

Selve rammen (i størrelse 50 x 70 cm) er en standard rammestørrelse, men vær obs på at disse rammestørrelsese kan ha akrylglass i rammene som selges hos varehus/ møbelkjeder/interiørbutikker istedetfor glass, det varierer fra butikk til butikk.

Gjør for ordens skyld oppmerksom på at du hos et rammeverksted kan kjøpe en ønsket ramme og /eller et passepartout, eller bare glass/spesialglass til en ramme du allerede har funnet i annen forretning, dersom du skulle ønske det, uten å sette bort hele innrammingsjobben til rammeverkstedet. 


"Ferdig innrammet" (glassrammer med passepartout) hos Galleri Bjørsvik?

Jeg kan levere kunst innrammet i glassrammer med passepartout til de kunstkundene som bor i Mo i Rana/omegn (nærme atelieret mitt), men jeg kan dessverre ikke sende slike bilder. -Jeg har forsøkt å sende slike med profesjonelle fraktselskaper før og de er alltid knust innen de ankommer kunden. Dette er årsaken til at denne typen kunst selges/sendes uinnrammet her i nettgalleriet. (Skal jeg ramme inn kunst for deg vil pristillegget bli omtrent som hos et rammeverksted ettersom material- og tidsforbruket vil bli tilsvarende det et rammeverksted beregner for tilsvarende innrammingsjobb).

Velkommen til en titt i galleriet!


(Informasjonen sist oppdatert  09.01.2020)
 • alt="Bilde1"/>

  Galleriet selger kunst av den norske kunstneren Ann K. Bjørsvik og

 • alt="Bilde2"/>

  Galleri Bjørsvik tilbyr utelukkende ekte - originale - kunstverk:

 • alt="Bilde3"/>

  Blant annet unike håndmalte lerretsmalerier, tegninger, akvareller og

 • alt="Bilde4"/>

  original grafikk, samt kunstfotografier i begrensede opplag.

 • alt="Bilde5"/>

  Kunst sendes/leveres ukentlig, hele året, til kunder i hele Norge.

 

K u n s t v e r k / d e s i g n / b i l d e r / t e k s t e r :

Copyright © 2014 - 2021 Eier/webansvarlig/kunstner Ann K. Bjørsvik (galleribjorsvik.com)
Ingen bilder, malerier, tegninger, grafikk/digitalgrafikk (D.G.A.) eller fotografier fra denne nettsiden kan kopieres, lastes ned, reproduseres, overføres, manipuleres eller på noen som helst annen måte utnyttes uten at en skriftlig tillatelse fra kunstneren, Ann K. Bjørsvik, foreligger.

A r t / d e s i g n / p h o t o s / t e x t s :

Copyright © 2014 - 2021 Founder/webmaster/artist Ann K. Bjørsvik (galleribjorsvik.com).
All rights reserved.
All images, paintings, drawings, limited edition prints, digital graphic artwork (D.G.A.) and photographs are exclusive property and may not be copied, downloaded, reproduced, transmitted, manipulated or used in any way without written permission of the artist, Ann K. Bjørsvik.