• alt="Bilde1"/>

  Galleriet selger kunst av den norske kunstneren Ann K. Bjørsvik og

 • alt="Bilde2"/>

  Galleri Bjørsvik tilbyr utelukkende ekte - originale - kunstverk:

 • alt="Bilde3"/>

  Blant annet unike håndmalte lerretsmalerier, tegninger, akvareller og

 • alt="Bilde4"/>

  original grafikk, samt kunstfotografier i begrensede opplag.

 • alt="Bilde5"/>

  Kunst sendes/leveres ukentlig, hele året, til kunder i hele Norge.


Innrammingstips
Kunstverk på papir

Dette er kunstverk på papir, slik som akvareller, grafikk, tegninger samt kunstfotografier.

Et slikt kunstverk er lagd på papir av høyeste kvalitet, et papir som blant annet er syre- og ligninfritt som derfor ikke vil gulne over tid slik billigere papir gjør.

Kunstverket vil derfor holde seg like flott i generasjoner dersom det rammes inn korrekt.


Kunstverk på papir bør rammes inn, men det må gjøres riktig

Kunstverket bør rammes inn med ramme, og monteres bak et syre- og ligninfritt passepartout hvor det festes med syrefri teip, og ha doble, syre- og ligninfri, bakark.

Fordi dette sikrer at kunstverket er beskyttet mot støv og fingermerker. Men dette sikrer også at kunstverket ikke blir liggende å gnu mot glasset i rammen (kan da bli forringet over tid).

Korrekt innramming forhindrer også at kunstverket får skader som gulnede kanter, og/eller blir sprøtt i kantene på grunn av at det har kommet i kontakt med et lavkvalitets syreholdig passepartout, eller i direkte kontakt med syreholdig bakpapp eller bakplaten som følg er med rammen.


Mange rammer inn kunstverket sitt selv, andre velger å få det gjort av kunstneren, galleriet eller hos et rammeverksted i hjembyen sin

Noen har mer penger enn de har fritid disponibelt, og velger derfor å sette bort arbeid som de kan sette bort for ikke å få det enda travlere. Disse kunstkjøperne velger derfor ofte å ta med seg kunstverket til et rammeverksted i sin hjemby etter at de har mottatt kunstforsendelsen fra galleriet/kunstneren, og betale rammeverkstedet for å få kunstverket kjapt og professjonelt innrammet.

Andre setter bort innrammingsjobben rett og slett fordi de ønsker å ha innrammingen utført så profesjonelt som mulig, og de føler seg ikke sikre på at resultatet blir optimalt hvis de gjør innrammingsjobben selv.

Noen har kjøpt drømmehuset eller drømmeleiligheten og er nå travelt opptatt med å innrede sitt nye hjem og disse kunstkundene kjøper ofte flere kunstverk samtidig, gjerne en kombinasjon av malerier, teginger og grafikk. Disse kundene har ofte et ønske om å få alt levert samtidig og 100% klart til opphenging på veggene i sitt nye hjem. Disse kunstkundene får gjerne et pristilbud på hele kunstleveransen samlet, og kunst på papir (akvareller, grafikk, tegninger og/eller kunstfotografier) blir levert hjem til dem ferdig innrammet.

På den måten slipper kunstkunder å bruke fritid på å finne ut hvordan man rammer inn et kunstverk korrekt, slipper å lete i butikker etter passende ramme, slipper kjøpe syre- og ligninfri passepartout i en butikk eller bestille et passepartout som de henter hos et rammeverksted dersom de ikke finner et passelig passepartout til rammen de velger i butikken, kjøpe syre- og ligninfri bakark i riktig størrelse, kjøpe syrefri monteringsteip og forseglingsteip, med mere. De timene det tar å kjøpe inn det de trenger til innrammingsjobben og ramme inn et kunstverk selv på en profesjonell måte ønsker de heller å bruke på andre ting.

Galleri/kunstner tilbyr innramming til ca. samme pris som hos et rammeverksted, fordi de materialer og tidsforbruk som går med til innrammingsjobben er lik uansett hvem som gjør jobben.

Andre kunstkjøpere velger å ramme inn kunstverket/kunstverkene selv, de ser på det som en både hyggelig og kostnadsbesparende fritidssyssel noen timer ved spisebordet på en lørdags formiddag f. eks, eller en kveldsstund. Men mange av dem som ønsker å gjøre innrammingsjobben selv føler at de trenger en pekepinn på hvordan å gjøre innrammingsjobben korrekt. Derfor en beskrivelse av innrammingsprosessen - trinn for trinn - her nedenfor.


Korrekt håndtering av grafikk, akvareller, tegninger samt kunstfotografier

Start med å sørge for å ha rene og tørre, helt fettfrie, hender. Fettflekker fra hud eller f. eks. fuktighetskrem lar seg ikke fjerne fra papir, mens fukt generelt kan endre både form og farge på papiret. (Det følger også et par hvite bomullshansker, tilsvarende de på bildet, med i kunstforsendelsen når du bestiller uinnrammet kunst fra Galleri Bjørsvik, mer om disse bomullshanskene nedenfor).

Sørg videre for at bordplaten du tenker å legge kunstverket på når du har pakket det ut, er grundig rengjort, støvfri og skikkelig tørr. (La helst kunstverket bare ligge oppå det syrefrie silkepapiret som følger med når du mottar uinnrammet kunst på papir fra Galleri Bjørsvik, og ikke direkte på bordplaten, -dette som en ekstra beskyttelse mellom bordplaten og kunstverket).

Bruk de hvite bomullshanskene som følger med i kunstforsendelsen før du ruller ut og håndterer kunstverket, før du tar kunstverket ut av plasthylsen, slik at kunstverket/papiret aldri kommer i direkte kontakt med naken hud. (Kunstneren håndterer selv aldri verken grafikk eller kunstfotografier med nakne hender, verken når disse kunstverkene lages, signeres eller emballeres for sending). 

Pass på at papiret ikke brettes/bøyes mens du håndterer det, på en slik måte at papirfibrer kan knekke, fordi dersom fibrene i papiret brekkes er kunstverket skadet for alltid. Bruk derfor alltid begge hender når du håndterer kunst slik at du ikke risikerer å slippe kunstverket i gulvet.


Identifikasjon og autentisitet

På papiret under motivet står det, både på grafikk og på kunstfotografier, opplysninger om hvem som har laget bildet (kunstnerens signatur), kunstverkets navn/tittel, teknikk og antall eksemplarer opplaget* består av (*akkurat dette gjelder grafikk samt kunstfotografier, ikke tegninger og akvareller, ettersom slike finnes i kun ett eksemplar og har signaturen på selve kunstverket). Dette er en viktig del av kunstverket og sier noe om det ferdig innrammede kunstverkets sannsynlige verdi, mer om det nedenfor.


Innrammingsstil
Det er mange måter å ramme inn grafikk, akvareller, tegninger og kunstfotografier på.

Fordi interiørtrendene endrer seg over tid, velger de fleste enkle og stilrene, klassiske og tidløse, rammer i sort, hvitt eller lys eik når de skal ramme inn ekte kunst. Men det er selvsagt ingen tekniske argumenter for ikke å velge en mer ekstravagant ramme, og man kan jo bytte ramme på kunstverket om noen år dersom rammevalget med årene skulle føles "feil".

Noen ønsker å ramme inn kunstverket uten passepartout (da kun med glassavstandsstrims), mens andre ønsker kanskje 2 passepartout eller ekstra store passepartout. Dette er mer et spørsmål om smak og personlig stil.


Viktig å vite når du skal ramme inn kunstverket selv

Kunst skal alltid rammes inn på en slik måte at kunstverket ikke kommer i kontakt med glasset.
Dette er fordi det er bittesmå vibrasjoner i alle bygninger, så små at vi ikke en gang legger merke til dem i hverdagen, men over tid vil glass i direkte kontakt med kunstverket ha en slipeeffekt på kunstverket, dette vil kunne skade papiret og kunstverkets farger med tiden.

Kunstverket skal festes til passepartoutets bakside, ikke til bakarket/bakarkene. Også teipen som benyttes for å forsiktig feste kunstverket øvre kant til passepartoutets bakside skal være syrefri. Du kan lese mer om anbefalt monteringsteip under pkt. 5) lengre ned på denne siden. 

Et tykt, eller to tynnere, syre- og ligninfri bakark legges mellom kunstverket og rammens bakplate. Disse kan ligge løst dersom de er (nesten) like store som passepartout. Alternativt kan også de festes forsiktig til passepartoutets bakside med syrefri teip, "hengslet", på lik linje med kunstverket "hengsling" (les mer hva "hengslet" vil si, lengere ned), øverst på passepartout, men på andre festepunkter enn kunstverket, slik at alle ark festes og ikke faller ned inni rammen når du har hengt bildet på veggen.

Les på passepartoutets emballasje i butikken for å forsikre deg om at valgte passepartout er syre- og ligninfritt. Noen rammer selges med passepartout i butikkene, men det er på ingen måte sikkert at et passepartout som følger med i en ramme du kjøper i butikk er syre- og ligninfritt. Les nøye informasjonen på rammens, eller utenpå passepartoutets, emballasje. Ikke bruk hverken passepartout eller bakark som du ikke er sikker på er syre- og ligninfri, fordi syren i annen papp vil kunne medføre at papiret gulner og/eller blir sprøtt over tid.

Felles for all Grafikk og Kunstfotografier er at de rammes inn på en slik måte at identifikasjon (kunstverkets tittel, teknikk, kunstneres signatur m.m.) er synlig også etter innramming. Dette gjøres i kunstbransjen for at det, uten å måtte ta kunstverket ut av rammen, skal være enkelt å få en pekepinn på om bildet i rammen kan være en original, et ekte kunstverk. (Galleri Bjørsvik selger kun ekte, godkjent, kunst. Mer om her: Kunstteknisk kvalitet).

Når det gjelder akvareller og passepartout så har noen akvareller skårne rette kanter, andre akvareller kan ha "revne" papirkanter. Akvareller med rette kanter rammes gjerne inn på samme måte som grafikk, mens de med "revne" kanter gjerne rammes inn på en slik måte at hele arket blir synlig innenfor passepartoutet, også de revne kantene, men dette er en smakssak.

Tips til rammer og passepartout som passer til de forskjellige bildestørrelsene som du finner i nettgalleriet finner du her: Hvor finner jeg ramme og passepartput?


Monteringstips når et kunstverk på papir skal rammes inn 


1) Arbeidsstedet ditt må være rent, tørt, mykt og støvfritt
 
Legg et rent pledd, duk, dynetrekk eller lignende på bordet for å unngå riper på bilderammens front. Det må være helt tørt, og så rent, lo- og støvfritt som mulig. Legg deretter rammen med glass/fronten ned mot bordet og legg rammens bakplate ved siden av rammen. (Se beskrivende bilder nedenfor).


2) Syre- og ligninfri passepartout, og 2 stk. syre- og ligninfri ark

I tillegg til bakplaten som følger med rammen når du kjøper den, og et passepartout (syre- og ligninfritt), så trenger du et skikkelig tykt, eventuelt 2 stk. normalt tykke, ark. Disse skal være i bilderammen bak kunstverket, som beskyttelse mot syre i bilderammens bakplate, og disse arkene skal også være syre- og ligninfri.

3) Syrefri teip. Syrefritt silkepapir. Ren linjal. Ren saks (eller ren tapetkniv). Alle redskaper
tørre. Ta på deg de rene hvite bomullshanskene før du berører syre- og ligninfritt papir


Legg klar syrefri teiprull, en ren saks, en ren tørr linjal og kle så på deg de hvite bomullshanskene som følger med i forsendelsen sammen med kunstverket fra Galleri Bjørsvik. 

La det syrefrie silkepapiret, som følger med i pakken med kunstverket når du mottar det fra Galleri Bjørsvik, ligge som et ekstra skydd i mellom tekstilen (også den må være  ren, lo- og støvfri), som dekker bordet, og kunstverket. Legg gjerne også de to syre-og ligningfri bakarkene bak kunstverket, mellom silkepapir og kunstverket, før du begynner jobben med å feste kunstverket til passepartout.

Løft passepartoutet og plasser det varsomt på kunstverket der hvor du tror det må være, dette for å nøye sjekke at passepartoutet som du har kjøpt faktisk har har *riktig størrelse.  

*Husk at bildets identifikasjon (kunstverkets navn/tittel, teknikk, kunstneres signatur m.m.) som er skrevet med blyant under kunstverket, skal være synlig også etter innramming, fordi dette viser at det er et originalverk og ikke en plakat/kopi/reproduksjon.


4) Finjuster kunstverket i passepartout

De hvite bomullshanskene skal fremdeles være på. 

Kunstverket skal festes bare til passepartout, ikke til bakarket, og kun i øvre kant. Det vil si at du fester teipbitene til baksiden av kunstverket mens det ligger på bordet med fronten vendt mot taket slik at tapebitene blir liggende med limsiden opp (som vist på bilde 4), og dermed er klare til å festes til passepartoutet. Kunstverket skal med andre ord "hengsles" fast i passepartoutet, og kun oppe. 

De andre tre sidene av kunstverket skal ikke festes til hverken passepartout eller bakplate. (Dette er fordi romtemperatur og luftfuktighet i rom over årstiden kan få alle typer papir til å bevege seg litt, er det da festet på fire sider risikerer du at det flytter på seg og ikke lenger henger pent i rammen).

Kunstverket skal plasseres i passepartout på en slik måte at det blir like mye luft på høyre side av motivet som på venstre side. Motivet skal gjerne ha litt mer luft under enn over, og husk å se til at verkets identifikasjon, som er skrivet av kunstneren med blyant under motivet på grafikk og på kunstfotografier, fremdeles vises. 

Justere til det ser pent ut, og er korrekt, kontroller alle avstander med en linjal, før du fester tapebitene til passepartoutet. (Bruk en nylig grundig rengjort, men knusktørr, linjal. Hold den helst i noen millimetes avstand fra selve kunstverket og passepartoutfronten, så du ikke risikerer noen stygge merker). 

Pass på at det ikke blir diagonalskjevt: Mål avstand mellom motiv og passepartout  både oppe og nede på høyre side, gjør det samme på venstre side. Mens du gjør dette så hold øve med avtand både over og under motivet, det skal være korrekt og se balansert ut i passepartoutet, og husk at verkets identifikasjon skal være synlig etter at innrammingsjobben er gjort. 
 

5) Velg en syrefri men samarbeidsvillig monteringsteip. Denne teipen brukes til å "hengsle" kunstverk til passepartout bakside  

Det finnes to typer syrefri spesialteip som kan benyttes til å feste kunst til passepartout. Hvis du ikke har gjort dette hundre ganger før så vil jeg anbefale teipen til venstre på bilde 5) ovenfor. Den føles som en "vanlig teip". 

Den til høyre er av tynt papir som må fuktes med vann før den hefter, og det skal fryktelig lite til før fukt fra tapen trekker inn i kunstverket og bungler det! Det blir ikke pent, og kunstverket verdiforringes, og det er ingen vei tilbake hvis det først har skjedd. 

Den syrefri teipen til venstre i bildet kan du kjøpe blant annet på Clas Ohlson faktisk. Forretninger som selger kunstutstyr, mange fotoutstyrsbutikker og butikker for hobbymateriell pleier også å selge syrefri teip. Den heter gjerne "Syrefri teip for montering av bilder i passepartouter". En rull holder til veldig mange bildemontasjer.

Klipp 2 stk. 4-5 cm lange biter av den syrefri teipen. Disse skal teipes fast øverste på kunstverket som vist på bilde 4) ovenfor. Teipen må være lang nok til å gå et par cm ned på det kunstverket, og til å kunne gå et par cm opp på passepartout for å sikre en solid innfesting, men teipen bør ikke gå langt nedpå kunstverket i tilfelle du i fremtiden skulle ønske å bytte ramme/passepartout. 


6) Ferdig hengslet med 2 syrefri teipbiter

På bilde 6) ovenfor ser du hvordan kunstverket er blitt "hengslet" med syrefri bildemonteringsteip til passepartoutet, og kun i øvre kant. 

Når glasset er grundig vasket (les gjerne pkt. 7) nedenfor), er blitt nøye pusset og glasset (og eventuelt rammen) har rukket bli knusktørr igjen, er passepartoutet med det hengslede kunstverket endelig klart til å løftes forsiktig på plass (les pkt. 8) i rammen av stødige hender med rene og støvfrie hvite bomullshanskene på.

7) Puss glasset til perfeksjon på begge sider

Ta av deg bomullshanskene. 

Vask og puss glasset skikkelig blankt og fritt for fettflekker/fingermerker. Mildt Zalo-vann er supert til å vaske glassplater med, men husk å vask over med bare vann i en eller to omganger etterpå, før du tørker glasset. Er det en liten ramme, og et lite glass, er det sikkert enklere å ta glassplaten med til kjøkkenet og vaske og skylle den under rennende vann, og så tørke den. (Forsiktig så du ikke mister glassplaten eller slår den borti noe!) Tørk glass med en ren og tørr kjøkkenhandduk eller håndklepapir, velg noe som garantert ikke støver.

Hold deretter glasset opp mot lyset for å sjekke at det er 100% rent og blankt. (Forsiktig så du ikke mister glassplaten eller slår den borti noe!) Hvis du bruker en mildt fuktet klut for å tørke innsiden av glasset mens det er i rammen heller, så la rammen tørke til neste dag før du igjen sjekker at glasset er flekkfritt, støvfritt og du kan montere bildet.


8) Sjekk at glass, kunstverk og passepartout fremdeles er støvfritt, så legg passepartout med topphengslet kunstverk i rammen. Sjekk så at det er støvfritt mellom glass og passepartpout/kunstverk, legg inn to bakark, så bakplate med korrekt ende opp, sjekke fronten en siste gang før du bøyer/lukker stifter på rammens bakside

Når glasset er blank og kunstverket med passepartout er lagt på plass i rammen (med de hvite bomullshanskene på hendene dine), kan du legge inn de to ekstra (syre- og ligninfrie) arkene, bakarkene, også det gjøres med de hvite bomullshanskene på.

Legg bakplaten inn i rammen til slutt. Snu deretter bilderammen forsiktig mens du passer godt på at glass, kunst og resten av innmaten ikke faller ut av rammen, mens du sjekker at det fremdeles ikke er tegn til flekker eller smårusk mellom kunstverk/passepartout og glasset.

Er det 100% støvfritt bak glasset, og passepartput ser korrekt og balansert ut, og identifikasjon/ kunstnersignatur er synlig i passepartoutvinduet, kan du nå legge rammen veldig varsomt ned mot silkepapiret på bordplaten igjen, og bøye/lukke stiftene som skal holde bakplaten på plass. (Husk også først å sjekke at bakplaten har riktig ende opp (se opphengsfestet), slik at den kan henges på veggen senere). Å lukke stilftene på baksiden av bilderammen gjøres uten bomullshansker.

Sjekk til slutt at fronten ble skikkelig tight, slik at ikke støv kan lure seg inn mellom rammen og glasset på et senere tidspunkt.


9) Sjekk alt enda en gang. Er alt klart til at du kan forsegle jobben? Forseglingsteip

Sjekk en siste gang at alt ser rent og pent ut gjennom glasset i sterkt lys, helst i skarpt dagslys fra et vindu.

Ser du noe som må korrigeres så gå noen trinn tilbake i prosessen, og begynne på nytt derfra.

Er alt flott så kan du nå legge rammen med fronten ned igjen, på silkepapiret på tekstilen på bordet (silkepapiret verner glasset mot støv fra bordtekstil), fordi neste steg er å forsegle baksiden av rammen.

Forsegling av bakside gjøres helst med en spesialteip - forseglingsteip - som er beregnet til formålet for å få et best mulig resultat. Slik forsseglingsteip fås ofte kjøpt i fotobutikker og hos rammeverksteder som selger rammer, og i forretninger som selger kunstnerutstyr, men også i andre forretninger som selger mange slags sorter teip, skruer og andre byggevarer.

3-5 cm bred bør forseglingsteipen være, av og til enda bredere, det avhenger av hvilken type listeprofil rammen er lagd av. Det er ikke nødvendig at teipen på baksiden av rammen er syrefri, den kommer aldri i kontakt med kunstverket, så finn en kraftig, passe fleksibel og nesten litt tøyaktig hvit (eller sort) teip med god festeevne til bruk på rammens bakside, det som er det viktige her, er at teipen dekker sprekken mellom ramme og bakplate og fester godt slik at den ikke løsner etter noen uker på veggen.


10) Forseglingsteipen trenger god kontaktflate, ha dette i tankene når du skal kjøpe ramme

Teipen festes skikkelig slik at rammens baksiden forblir tett, slik at ikke støvpartikler kan trenge inn i rammen på litt sikt.

Rammen du bruker bør helst være glatt/malt/lakkert på rammens baksidekanter. Er baksiden av rammelistverket laget av matt heltre, ubehandlet mdf eller formpresset trefibermasse, vil ikke noen teip feste skikkelig, uansett kvalitet på teipen.

Anbefaler derfor å kjøpe en ramme som er malt også på rammelistverkets bakside, eller at du gir rammen et strøk interiørmaling i samme farge som rammen, alternativt et strøk transparent lakk, på baksiden av rammelistene, dagen før du tenker å begynne jobben med å ramme inn kunstverket.


A) En ramme bør være solid, stabil og tight i sammenføyningene, og oppheng må være sterkt nok

Utover det spiller det ingen rolle hvor du kjøper den. Denne på bilde A) ovenfor er til eksempel fra Clas Ohlson, den finnes både i sort og hvitt, er rimelig og passer perfekt til de bildene i galleriet (både kunstfotografier og grafikk) som har formatet A4 (21,0 cm × 29,7 cm).

Skal bildet ditt ikke stå i en bildehylle, men henges på veggen, så vær oppmerksom på at det dessverre er mange rammer i butikkene som har forferdelig dårlig kvalitet på opphengshempen som er festet til bildets bakplate.

Sjekk derfor kvaliteten på opphengsfestet også før du kjøper ramme. Finner du en ramme du liker med et opphengsfeste du ikke stoler fullt og helt på så kan du alltids erstatte opphengshempen som fulgte med rammen du kjøpte, med noe annet mer pålitelig, f. eks. en stålwire festet til selve rammen på sidene med solide små D-hemper av stål eller lignende. (Festes ca. i 2/3-høyde av rammens høyde).

Skal du bytte opphengsfester på en ramme du har kjøpt i butikken så pass i så tilfelle på at skruene du skal feste dem med, til rammeprofilen, ikke er for lange og dermed kan skade glass eller fronten på rammelistene når du skrur. (Sett oså gjerne en teip, eller små flate filtklistreputer, over festene etterpå så de ikke skrammer veggen dersom noen er uheldige og dytter borti bildet mens det henger på veggen). 

De fleste små rammer veier så lite at opphengsfestene som følger med rammen du kjøper i en vilkårlig butikk vil tåle vekten av bildet i mange tiår, men er det en ramme i størrelse A3 eller større du skal henge opp så vær klar over at det selges mange rammer med elendige opphengsfester og faller et bilde i gulvet er det nesten garantert at knust glass og bakplatestifter vil skade/skramme/skjære kunstverket som er i rammen, så det er viktig å sjekke at opphengsfester er solid forandret i rammen.

Skal du sette på egne opphengsfester på en ramme du har kjøpt i butikken er det også ekstra viktig at rammelistene rammen er laget av er lagd av et sterkt materiale som tåler å skrues i og gir solid forankring av skruene. Er du usikker på hva det vil si så velg en ramme av heltre. (Slike finnes både i sort, hvite og andre farger, lakkert med transparent lakk og ubehandlet versjon, og med forskjellige listeprofiler). Kjøper du ramme og/eller setter innrammingsjobben bort til et rammeverksted blir dette vanligvis nøye ivaretatt og kvalitetsmessig utført av rammeverkstedet).

Sjekk også at opphengsfestet på veggen er både sterkt og solid funamentert, og har en utførelse som ikke medfører særlig fare for at bilderammer som får en dytt fra noen med uhell faller ned og knuses.

Skal bilder henges et sted i boligen der barn leker med ball av og til så vil jeg anbefale Plexiglass eller Lexan i bilderammene og ekstra sikring av opphengskroker. Det kan også være et godt sikkerhetstiltak over trapper i bolighus dersom bildene skal henge lavt.


B) La det være ingen tvil om at passepartout og bakark er syre- og ligninfri. Hvis tvil: Kjøp det et annet sted

Det samme gjelder passepartout, det må være syre- og ligninfritt, utover det kan du kjøpe det hvor som helst, enten det er i en fotoforretning, hos et profesjonelt rammeverksted eller i et større varehus/møbel/interiørbutikk. Dette passepartoutet på bildet B) er kjøpt på Clas Ohlson, og passer til rammen i bilde A). (Om de har dette syre- og ligninfrie passepartoutet i varesortimentet sitt fremdeles vet jeg dessverre ikke, les på passepartoutemballasjen i butikken, uansett butikk). Kjøper du passepartout et annet sted enn fra et rammeverksted, så sjekk at passepartoutemballasjen er tydelig merket med "Syre- og ligninfri". Rammeverksteder kan selge deg et passepartout etter ønskemål hvis du trenger et i en størrelse som ikke er standard i butikkene.


Ta deg god tid. Å ramme inn et stort bilde korrekt, skikkelig pent og solid tar gjerne noen timer

Alt dette høres litt overveldende ut kanskje, men de aller fleste vil få til innrammingsjobben selv når de bare vet hva de skal se etter i butikken, og vet hva som kan gå galt i innrammingsprosessen og hva det er de må være ekstra oppmerksomme på. Det gjelder bare å ta seg god tid. 

Det å ramme inn et kunstverk tar som oftest noen timer, det er jo derfor det gjerne koster et par tusen, av og til mer, å få de største innrammet av et galleri, kunstneren eller et rammeverksted. Men det er ingenting i veien for at du ikke kan gjøre innrammingsjobben selv om du har lyst og føler deg motivert.


Tålmodighet, presisjon, godt arbeidslys og et genuint ønske om å lage en vakker innramming, hjelper

Det handler i bunn og grunn bare om å sørge for at alt som er i direkte berøring med kunstverket, inntil, foran og bak kunstverket, er syre- og ligninfritt. Alt må være støvfritt. Og glasset bør være pusset til perfeksjon. Og man må unngå å berøre kunstverket med nakne hender. 

Utover det handler innramming om å ta seg god tid og være nøye, grundig, og sørge for å kvalitetssikre hvert trinn i innrammingsprosessen ved å møysommelig kontrollere resultatet etter hvert steg i prosessen, så du slipper å oppdage etterpå at noe ikke ble optimalt. 

Og du må sørge for å ha kontroll på omgivelsene du jobber i, slik at ingen kommer - utilsiktet - til å sabotere jobben du gjør. 

Med tålmodighet, presisjon og godt arbeidslys, og et genuint ønske om å lage en vakker innramming, så blir resultatet profesjonelt og bildet blir et lekkert blikkfang, et "smykke" på veggen, enten det er et galleri, kunstneren, et rammeverksted eller du selv som gjør innrammingsjobben.


Pris ferdig innrammet av Galleri Bjørsvik (inkludert ramme og annet materiell)

De fleste kunstverk i galleriet selges som standard uten ramme/glass, dette er for å kunne tilby kunder rimeligst mulig frakt. 

Du finner priser på innramming, fraktpriser m.m., her: Frakt m.m. 


På veggen

Unngå å henge kunstverk i direkte sollys. For selv om kun papir av ypperste kvalitet brukes til originale kunstverk og kun lysekte pigmentfarger brukes i fremstillingsprosessen, så er det ingen bildekunst i verden som tåler direkte sollys godt på lang sikt. 

Skal et bilde likevel henge i direkte sollys, så bør det rammes inn med det som kalles uv-bestandig museumsglass, -det vil gi bildet optimal beskyttelse mot UV-stråler.

All kunst bør videre henge i vanlige oppholdsrom med normal innetemperatur og luftfuktighet, og ikke utsettes for kulde, unormalt høye temperaturer, store temperatursvingninger eller høy luftfuktighet.

Velkommen til en titt i galleriet!


(Informasjonen sist oppdatert 26.02.2023)

 

Home


Home


Home


K u n s t v e r k / d e s i g n / b i l d e r / t e k s t :

Copyright © 2014 - 2024 Eier/webansvarlig/kunstner Ann K. Bjørsvik (galleribjorsvik.com)
Ingen bilder, malerier, tegninger, grafikk/digitalgrafikk (D.G.A.) eller fotografier fra denne nettsiden kan kopieres, lastes ned, reproduseres, overføres, manipuleres eller på noen som helst annen måte utnyttes uten at en skriftlig tillatelse fra kunstneren, Ann K. Bjørsvik, foreligger.

Home


Home


Home


Home


Home


Home


Home


A r t / d e s i g n / p h o t o s / t e x t s :

Copyright © 2014 - 2024 Founder/webmaster/artist Ann K. Bjørsvik (galleribjorsvik.com).
All rights reserved.
All images, paintings, drawings, limited edition prints, digital graphic artwork (D.G.A.) and photographs are exclusive property and may not be copied, downloaded, reproduced, transmitted, manipulated or used in any way without written permission of the artist, Ann K. Bjørsvik.